TARINA

Miksi Sumoi on perustettu?

Minulle ura yrittäjänä on ollut selvyys jo lapsuudesta asti. Uskon syyn siihen, miksi olen aina halunnut niin kovasti yrittäjäksi, löytyvän lapsuuden ympäristöstäni: kasvoin koko lapsuuteni alueella, jossa lähes joka perheessä – myös omassani – vähintään toinen vanhemmista toimi yrittäjänä. Kasvaminen tässä ympäristössä opetti näkemään yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet. Näin vanhempieni työssä yrittäjyyteen liittyvän työmäärän ja riskin, mutta samalla myös vapauden. Minulla oli pitkään tunne, että haluan perustaa oman yrityksen ja lopulta tämä haave toteutui.

 

MISSIO

Yksi tärkeimmistä syistä yrittäjäksi ryhtymisessäni oli, että saisin vapautta ja joustavuutta työni tekemiseen. En ole koskaan kokenut itselleni sopivaksi tavaksi tehdä töitä kahdeksasta neljään. Markkinointi Sumoi Oy:n toiminnan ajatuksena onkin ollut mahdollistaa minulle paras mahdollinen työpaikka – sellainen, jossa töiden tekeminen olisi mahdollisimman mielekästä, kehittävää ja toki myös taloudellisesti kannattavaa. Toiminnan tarkoituksena on myös tehdä muiden ihmisten arjesta mukavamaa – siis heidän, jotka työssään asioivat markkinointi- ja mainostoimistojen kanssa. Sumoi haluaa olla alansa miellyttävin yhteistyökumppani, joka osaltaan voi tehdä yhteistyökumppaneiden arjesta mukavampaa.

 

STRATEGINEN KONSEPTI

Antiikin Kreikasta on peräisin sanonta: ”Kettu tietää paljon, mutta siili tietää yhden suuren asian.” Tarinan kettu on viekas ja pystyy keksimään lukemattoman määrän monimutkaisia suunnitelmia päästäkseen hyökkäämään siilin kimppuun. Lähtökohtaisesti kettu vaikuttaa varmalta voittajalta heikompaan siiliin nähden. Kun kettu lopulta hyökkää, käyttää siili ainoaa puolustuskeinoaan ja käpertyy piikkipalloksi. Kettu ei kuitenkaan kykene murtamaan tätä puolustusta ja joutuu vetäytymään kamppailun hävinneenä. Siilin ja ketun kamppailu voi toistua monta kertaa – mutta siili vie aina voiton.

 

Siilin menestyksen takaa strateginen konsepti. Sumoin strategisena konseptina on olla pienten mainos- ja markkinointitöiden nopea ja luotettava toimittaja.

 

ARVOT

Arvot kertovat siitä, mikä on tärkeää ihmisille. Arvojen avulla voidaan arvioida ihmisten käyttäytymistä ja perustella heidän tekemiään valintoja. Arvot liittyvät keskeisesti ihmisten tekemiin päivittäisiin valintoihin. Oli kyse sitten yksilöiden tai yritysten toiminnasta, arvot vaikuttavat tehtyihin ratkaisuihin. Kun ihmisellä on arvojen kautta yhteys yrityksen toimintaan, hän on erityisen valmis tekemään töitä tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Mielestäni tärkeintä mikroyrityksen verkostojen rakentamisessa on osapuolten välinen luottamus ja sen säilyttäminen. Tätä ajatusta tukevat myös tutkimukset: kun organisaatioita on tutkittu, on luottamuksen nähty olevan keskeinen yhteistyötä edistävä tekijä. Luottamus on lisäksi paljastunut merkittäväksi tekijäksi yritysten ja valtioiden kilpailukyvyn taustalla. Vuorovaikutus, joka perustuu vapaaehtoisuuteen, pohjautuu hyvin paljon luottamukseen.

 

Sumoille erityisen tärkeitä arvoja ovat: Luotettavuus, työ, turvallisuus ja itseohjautuvuus

 

Ossi Mattila, Helsinki 2017

Etusivu           Sumoi           Palvelut           Työt       Yhteystiedot  

Etusivu           Sumoi          Palvelut           Asiakkaat       Yhteystiedot